Orrefors

Historia och Bakgrund

Orrefors Glasbruk, beläget i hjärtat av de svenska skogarna i Småland, är synonymt med innovativ, tidslös och klassisk glaskonst. Sedan 1898 har Orrefors producerat glasverk av högsta kvalitet och blivit en stolthet för svenska hantverkstraditioner.

Konst och Hantverk

Orrefors utmärker sig inte bara genom kvalitet utan även genom konstnärlighet. Genom åren har flera kända formgivare och konstnärer arbetat med Orrefors, inklusive Simon Gate, Edward Hald och Vicke Lindstrand, vilket har resulterat i unika och banbrytande kollektioner.

Produktutbud:

  1. Vaser: Varierande från eleganta, minimalistiska designar till mer detaljrika och konstnärliga.
  2. Skålar: Perfekta för allt från vardagligt bruk till mer festliga tillfällen.
  3. Glas: En mängd glas för olika drycker, allt med Orrefors kännetecknande kvalitet och design.
  4. Ljuslyktor: Ger en varm och välkomnande atmosfär i alla hem.
  5. Priser och Pokaler: Unika designer för speciella utmärkelser och tillfällen.

Innovation och Tradition

Även om Orrefors respekterar sin långa historia, så är märket inte rädd för inovation. De ständiga experimenten med tekniker och material har lett till många uppmärksammade kollektioner, som kombinerar traditionellt hantverk med modern design.

Hållbarhet och Miljö

I linje med svenska värderingar, tar Orrefors ansvar för miljön. Glasbruken arbetar med att minska sin påverkan genom att återvinna och minska energiförbrukningen.

Avslutande Ord

Orrefors är inte bara ett varumärke; det är en del av svenskt kulturarv. Med en perfekt balans av tradition och innovation fortsätter Orrefors att förtrolla världen med sina glasverk. För dem som vill föra in ett stycke av denna magi i sina hem kan de hitta ett brett utbud av Orrefors produkter på Matproffs.