Riedel

Riedel – Glasens Konstnärer

Historia och Arv

Riedel är en äldre och respekterad tillverkare av högkvalitativa glas, särskilt kända för sina vinglas. Grundat i Böhmen så tidigt som 1756, har Riedel-familjen ägnat sig åt glastillverkning i över 11 generationer. Med en tradition som sträcker sig över 260 år, fortsätter märket att påverka hur vi upplever vin genom sina noggrant utformade glas.

Filosofi bakom Glasens Formgivning

Riedel har alltid hävdat att glasets form påverkar upplevelsen av drycken inuti. Varje glas designas därför för att framhäva de särskilda egenskaperna hos olika sorters vin, vilket gör att doft och smak kan upplevas fullt ut.

Produktsortiment

Riedel erbjuder ett brett sortiment av glasprodukter:

  1. Vinglas: Specifika för olika typer av vin, från robusta röda till spritsiga vita.
  2. Spritglas: Utformade för att framhäva karaktären hos allt från whisky till konjak.
  3. Decanters: För att lufta vinet och förbättra dess smak och arom.
  4. Specialglas: För specifika drycker eller tillfällen, såsom champagne eller portvin.

Kvalitet och Hantverk

Alla Riedel-glas är resultatet av noggrann forskning och traditionellt hantverk. Vare sig det är maskinblåst eller handblåst, varje glas genomgår en rigorös kvalitetskontroll för att säkerställa att det lever upp till Riedels höga standarder.

Utbildning och Expertis

Riedel erbjuder inte bara glasprodukter utan även utbildning. Med hjälp av vinprovningar och seminarier lär Riedel konsumenter och vinprofessionella hur olika glas påverkar vinets smakupplevelse.

Slutsats

Riedel är mer än bara en glastillverkare; det är en institution inom vin- och dryckesvärlden. Genom att förena traditionellt hantverk med vetenskaplig forskning fortsätter de att skapa glas som förhöjer smakupplevelsen för dryckesentusiaster över hela världen. För dem som är seriösa om vin och andra drycker, är Riedel-glas ett oumbärligt verktyg i deras arsenal, och de finns tillgängliga för inköp via Matproffs.