Rörstrand

Rörstrand – En Klassiker inom Svensk Porslinshistoria

Introduktion

Rörstrand, en av Europas äldsta porslinsfabriker och en riktig ikon inom svenskt hantverk och design. Sedan starten 1726 har Rörstrand stått för kvalitet, innovation och tidlös estetik. Med sina historiska rötter i Stockholm har märket genom åren förenat tradition med moderna influenser.

Historisk Bakgrund

Rörstrands porslinsfabrik har en rik historia som sträcker sig över tre sekel. Från sina tidiga dagar som kunglig leverantör till sin ständiga anpassning till samtida designideal, har Rörstrand alltid legat i framkant av keramisk konst och hantverk.

Kollektioner och Design

Rörstrands produkter är kända för sin kvalitet, hållbarhet och vackra design. Många av deras mönster, från klassiska till moderna, har blivit sanna samlarobjekt.

Några av deras mest ikoniska kollektioner inkluderar:

  • Ostindia: Inspirerad av en kinesisk sojaskärva från 1700-talet, denna kollektion har varit en favorit sedan 1932.
  • Mon Amie: En älskad serie designad av Marianne Westman på 1950-talet, känd för sina blåa blommor.
  • Swedish Grace: Med sina vågformade reliefer har denna kollektion blivit en symbol för svensk porslinsdesign.

Rabattkod Rörstrand

Håll utkik här på Matproffs för att få exklusiva rabattkoder. Rörstrand har också riktigt bra outlets i Lidköping och Gustavsberg. Ett annat tips är att hålla koll på om deras produkter finns nedsatta på sidor som Cervere och RoyalDesign.

Hållbarhet och Miljö

Rörstrand lägger stor vikt vid hållbar produktion. Fabrikerna strävar efter miljövänliga processer, och materialet i produkterna är noggrant utvalt för att säkerställa hållbarhet och säkerhet.

Sammanfattning

Rörstrand representerar den finaste svenska traditionen inom porslin och keramik. Med en kombination av historisk charm och modern design skapar märket tidlösa verk som kan njutas av generationer framåt. För den som uppskattar skönhet, kvalitet och hantverk är Rörstrand ett självklart val. Och för den som vill fördjupa sig i svensk designhistoria, är en resa genom Rörstrands arkiv en oförglömlig upplevelse.